Ads 468x60px

Ahad, Disember 28, 2008

Doa Awal Tahun.


Ya Allah,

Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. Yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.

Ya Allah Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.

********************************************************

Ya Allah, dengan zatMu Yang Maha Agong maka, berkatilah hidup kami pada tahun ini. Moga-moga kami sentiasa dibawah tuntunanMu ya Allah. Ya Allah, tetapkanlah kami dalam perjuangan menegakkan agamaMu, janganlah Kau pesongkan hati kami jauh dari jalanMu yang benar, bantulah kami untuk mencapai kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

Ya Allah, bantulah kami dalam memerangi musuh Islam, bantulah hamba-hambaMu yang berjuang bertikam darah demi menegakkan agamaMu, saudara-saudara seagama mereka di bumiMu ini ya Allah. Kami tidak terdaya tanpa kekuasaan dan ketetapan dariMu duhai Penguasa sekalian alam yang tiada tandingannya. Dengarilah rintihan kami di bulan suci ini. Allahu akbar!

0 ulasan: