Ads 468x60px

Ahad, Januari 09, 2011

Hanya luahan -Facebook


Dengan namaMu ya Allah....

Lama menyepi dari dimensi ini, baru hari ini mampu untuk menulis sedikit kata-kata untuk diri sendiri dan sesiapa yang rasa bermanfaat. Hari ini, terasa sesak dada, bukan kerana kesihatan diri yang sedikit ni tapi sesak melihat manusia yang berlumba-lumba mencari populariti dan keseronokan menggunakan medium sosial internet. Facebook, twiter dan macam-macam lagi. Ana ucap tahniah kepada mereka yang menggunakan untuk medan dakwah diri atau jemaah tetapi ana cukup jelek dengan orang yang hanya menggunakan untuk kegunaan diri sendiri sahaja.

Bagi yang Muslimah, seringkali ditekankan. Mungkin hanya benda remeh, tapi mungkin juga anda tak tahu berapa ramai wanita, perempuan dan budak perempuan yang menggunakan facebook, yahoo messenger sebagai titik permulaan perkenalan dan akhirnya last2 itu menjadi sebab berlakunya sosial bebas, zina dan sebagainya. terukkan cara pemikiran ana. Tapi, walau apa sekali pun ana x mengharamkan facebook. Dan suami menetapkan guideline pada ana untuk menggunakan facebook sepenuhnya untuk berdakwah.

Berhati-hati duhai isteri-isteri, jangan sampai segala masalah suami-isteri dikongsikan difacebook, jangan sampai ada perkara menjadi umpatan di facebook dan jadikan diri kita bermanfaat untuk orang lain.

Lasrly, diri ini bukan sempurna dan beribu2 kelemahan yang ada namun, ada juga mesej wanita-wanita terlibat untuk berhati-hati samada kawan terdekat atau tidak tp.. mungkin mesej tidak sampai pada mereka. ampunkan kelemahan diri ini ya Allah. wslm.

0 ulasan: